Kotikissani Mörri ja Taavi osallistuivat ensimmäiseen (ja Mörrin osalta viimeiseen) näyttelyynsä Kuopiossa 15.9. Ensimmäinen näyttelyhän se oli mullekin, että siinäpä sitten ihmeteltiin kaikki uutta touhua.

Eläinlääkärin tarkastuksesta selvittyämme etsittiin omat häkit, joiden sisustus sujui Anna-Maijan opastuksella...Taavi loikkasi koppiinsa mielellään, mutta Mörrin onnistuin vielä karkuuttamaan! Reppana oli aika kauhuissaan uudesta tilanteesta. Onneksi ihmiset olivat hirvittävän ystävällisiä, sain kissan pian kiinni ja naapurista tultiin lainaamaan feliwaytä, jotta Mörri rauhoittuisi jne. Olipahan tohinaa. Kun kissat olivat turvallisesti mökeissään, alettiin odottaa omaa vuoroa, tuomarin pöytäkin oli onneksi ihan vieressä. Naapurihäkissä asusti hieno ruskeanaamio siamilainen, mutta pojat eivät välittäneet tehdä tuttavuutta ;). 

Taavi sopeutui nopeasti, eipä aikaakaan, kun se jo rellotti häkin lattialla pitkin pituuttaan ja tarjoutui aina rapsutettavaksi, kun katsoikaan häkin suuntaan (marmau!). Sitten sitä kyllä vähän arvelutti, kun otin pojan häkistä syliin valokuvausta varten. Mörri vain mökötti kopissaan, mutta onneksi sekin hieman rentoutui päivän edetessä ja nukkuikin. Itselläni meni aika yleiseen jännitykseen, kun kaikki oli uutta ja ihmeellistä, heh. Ei kerenny tulla aikakaan pitkäksi, ei.

Tuomarina toimi Sirpa Lindelöf ja pojat saivat seuraavanlaiset arvostelut:

Mörri:
Tyyppi: very muscular and round
Pää: nicely rounded, nice profile
Silmät: beautiful colour, open, nice look
Korvat: nice shape and setting
Turkki: Special colour with ticking, clean white
Häntä: excellent
Kunto: excellent
Yleisvaikutelma: calm, a little shy boy

Taavi:
Tyyppi: nice muscular body
Pää: nicely rounded, beautiful profile
Silmät: excellent open look, nice colour
Korvat: alert setting, nice shape
Turkki: excellent colours, nice ticking, dense, short
Häntä: excellent
Kunto: excellent
Yleisvaikutelma: curious, active boy

 

Että Mörrin lihavuuskin oli ihan kivasti muotoiltu ;). Neljän lk-uroksen porukassa pojat olivat 3. (Taavi) ja 4. (Mörri), mutta näin ekaksi kerraksi ne olivat ihan "kissoiksi". Voiton vei upea Unto Mononen ja toisen sijan nappasin ihan entiseltä Nöpö-kissaltani näyttänyt Eetu Pörri. Mörri koetti jälleen paeta tuomarin pöydällä ollessaan, mutta sainpahan kaverin kiinni...Taavia kiinnosti tuomarin huiska kovasti ja muutenkin se oli rennompi jätkä. Itsekin olin melko paniikissa, kun kiikutin kissoja tuomarille, mutta hengissä selviittiin! :D Pojat saivat myös hienot ruusukkeet, joita en osannut edes odottaa.

 

Lopputuloksena näyttely oli oikein positiivinen kokemus! Taavin uskaltaa viedä uudestaankin näytille, mutta Mörri ei viihtynyt ollenkaan, joten jääköön näyttelyt siis sen osalta tähän.

 

Ekstaekstrasuperhyperkiitos Anna-Maijalle ja Harrille, joiden suosiollisella avustuksella ylipäänsä tästä näyttelyhommasta tuli mahdollista!!

 

Seuraavaksi odottelen siamilaiseni Unskin kotiintuloa, vielä olisi reilut 2 viikkoa odotusta! Unskin kanssa lähdetäänkin sitten Turkuun marraskuussa, siitä lisää tuonnempana...

1004146.jpg
Taavi häkissään